Cicle de conferències ‘Raons per la independència’

Cicle de conferències amb ponents de primer nivell, dirigit a preparar quadres per divulgar i defensar arguments favorables al Sí+Sí en el referèndum del 9 de novembre, i alhora oberta al públic en general. Va tenir lloc els mesos de febrer i març del 2014, amb gran afluència de públic, que en general va omplir les sales i va participar activament a els preguntes.

Cartell_ANC_PLAESTANY (5)
_ 13 febrer 2014. Conferència inaugural. Martí Anglada (periodista). El procés independentista en el marc internacional.
Martí anglada va citar la sentència del tribunal internacional de l’Haia sobre el cas de Kosovo: “Les majories van al davant de les lleis”.
Va fer un repàs als possibles aliats que té Catalunya a l’esfera internacional: els països anglosaxons (UK i US) “admiren les epopeies democràtiques i col.lectives” com el procés català; l’Europa continental (Fr i D) va tenir una postura escèptica al principi, després de la Via Catalana ja dóna molta credibilitat al procés; la Xina ha apostat econòmicament per Catalunya com a entrada a Europa a través del port de Barcelona.
Valora molt positivament el silenci dels governs del món, perquè vol dir que estan expectants.

Veure conferència M.Anglada (resum): https://www.youtube.com/watch?v=I-EA2Rhj-QM

Resum conferència: 1-M.Anglada

1

_ 14-15 febrer 2014. Jordi Millà i Jordi Piqué (Cercle Català de Negocis). Els escenaris de la secessió / La viabilitat de la Catalunya independent / L’estat del benestar a la Catalunya independent
Cap de setmana intens, amb 3 xerrades del Cercle Català de Negocis, explicant des del punt de vista econòmic la contrastada viabilitat d’una Catalunya independent, i com es millorarà l’estat del benestar quan tinguem la independència. Molta afluència de públic, molt interessat i amb ganes d’intervenir en els debats.

Veure conferència J.Millà (resum): https://www.youtube.com/watch?v=AS5bHePjrSw

Veure conferència J.Piqué (resum): https://www.youtube.com/watch?v=jySFaPQXXLw

Resum conferències: 2-3-4-J.Millà-J.Piqué

2

_ 20 febrer 2014. Antoni Simon (catedràtic d’història moderna, UAB). Catalunya i els orígens de l’estat modern espanyol.
Ha estat una ponència d’alt nivell acadèmic, on el conferenciant ha explicat com la historiografia espanyola preponderant ha anat acumulant determinats tics que arrenquen del moment de creació de l’estat espanyol modern als segles XVI-XVII i que expliquen molts dels malentesos i esviaixements actuals.

Veure conferència A.Simon: https://www.youtube.com/watch?v=NbfMSdlCnCo

Resum conferència: 5-A.Simon

3

 _27 febrer 2014. Matthew Tree (escriptor). Catalunya, el país ocult d’Europa.

Avui a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles ple fins a la bandera. Dues-centes cinquanta persones han seguit atentament les explicacions d’en Matthew Tree de perquè Catalunya ha restat ocult fins ara al món, i que mercès a la Via Catalana s’ha donat a conèixer. Ambient distès i moltes preguntes al final. Matthew Tree: “Catalunya té un camí ample per recòrrer cap a la llibertat. És Espanya la que està en un carreró sense sortida, on s’han posat ells mateixos, els seus partits i els seus mitjans afins. Nosaltres no els podem ajudar, tenim altra feina …”

Veure conferència M.Tree: https://www.youtube.com/watch?v=aETnyotNrqg

Resum conferència: 6-M.Tree

4

_ 6 març 2014. Joan Manel del Pozo (professor de filosofia, UDG). Diversitat cultural, suma d’identitats.
Cent vint persones han assistit a la interessant conferència de Joan Manel del Pozo “Diversitat cultural, suma d’identitats”. Del Pozo ha parlat a Banyoles sobre immigració i identitat al nostre país, i del repte que representa per la societat catalana aconseguir una societat unida dins la pluralitat cultural. Quelcom que el PP té com a estratègia trencar.

Veure conferència J.M.del Pozo: https://www.youtube.com/watch?v=g4u59T44IDU

Resum conferència: 7.J.M.Del Pozo

1982287_707475922607322_1678243669_n

_13 març 2014. Jaume Marfany (vicepresident de l’ANC). Aprendre del passat, inventar el futur.
A la conferència de cloenda del cicle, el vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany, ha explicat en primícia davant 150 persones el pròxim full de ruta de l’ANC i els quatre escenaris possibles que es contemplen, dos amb celebració de consulta, possibles plebiscitàries i també possible intervenció de la Generalitat. És una de les ponències principals que es presentarà a la propera assemblea anual de l’ANC que se celebrarà a Tarragona el proper 5 d’abril.

Veure conferència J.Marfany: https://www.youtube.com/watch?v=5MkM7f7bhoY

1522155_710676315620616_1299821456_n

 Butlletins de l’ANC del Pla de l’Estany amb resums del cicle: Butlletí 6, Butlleti7

Deixa un comentari