Xerrada-debat “Com expliquem el camí cap a la independència”

Taula rodona moderada per Josep Mª Terricabras amb la presència de Jordi Comas (Col·lectiu Emma), Antonio Baños (“La rebel·lió catalana”), Dolors Feliu (“Manual per la independència”), i Roger Torres (“Per què volem un Estat propi? Seixanta intel·lectuals parlen de la independència de Catalunya”).

L’acte tindrà lloc al Museu Darder de Banyoles el dimarts 8 d’octubre a les 7 de la tarda.

EXPLICANT LA INDEPENDÈNCIA

Durant aquests últims anys l’augment de l’edició sobre el nacionalisme és més que evident; no cal esmentar títols ni autors perquè són molts, només us caldria seguir la premsa i fer una ullada ràpida a les llibreries. Molts opinen, escriuen i editen: sociòlegs, advocats, antropòlegs, historiadors, economistes, polítics, periodistes, artistes, filòlegs, lingüistes, etc…i tots des del seus punts de vista professionals, però també des de emocions i sentiments diferents. La necessitat de parlar i escriure sobre el nacionalisme i quin nacionalisme és més que mai i segur que per molts motius: per l’augment del desig de d’aconseguir la independència? per la necessitat de tenir més clar quin país volem? Per una necessitat de comunicació? Per una situació en augment de desassossec? Per motius econòmics editorials? Per l’entusiasme i alegria de la seva proximitat?  Per què defensem un nacionalisme tranquil i conciliador a través de la paraula?

D’aquests i altres temes en parlarem amb:

Moderador:

Josep Maria Terricabras, llicenciat en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona i Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i per la Universitat de Münster (Alemanya)

Autors:

Antonio Baños, periodista, col·laborador del programa Ànima del Canal 33 i autor del llibre La rebel·lió catalana (Labutxaca, 2013)

Dolors Feliu, jurista, directora general dels serveis consultius de la Generalitat i autora  del llibre Manual per la independència (Angle, 2013)

Jordi Comas i Rovira, arquitecte, col·laborador  i representant del Col·lectiu Emma

Roger Torres, Director de projectes de la Fundació Universitat de Lleida, escriptor d’assaig i de ficció i editor del llibre ¿Per qè volem un Estat propi? Seixanta intel·lectuals parlen de la independència de Catalunya (Pagès, 2012)

Organitza: Assemblea Nacional Catalana del Pla de l’Estany.

Col·labora: Museu Darder.

Deixa un comentari