Unes 1.500 persones participen a la ‘Cantata per la Consulta’ a Porqueres

L’acte, encapçalat pel cantautor Lluís Llach, ha servit per reivindicar la celebració de la consulta del 9 de novembre, i també per fer una crida a la mobilització de la Diada d’aquest 11 de setembre.

Lluís Llach inaugurava l’acte amb l’encesa d’espelmes grogues i vermelles que conformaDSC_0087rien la V, que ha estat l’assaig comarcal de la V que s’ha celebrat al Pla de l’Estany. Lluís Llach ha ofert un discurs davant del més d’un miler d’assistents a l’acte, referint-se que “no hi ha ciutadans lliures si el col·lectiu en què viuen no és lliure també. No serem mai ciutadans lliures si no vivim en un poble alliberat”. Posteriorment, el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, també ha explicat que la manera de treballar de l’ANC “no va amb l’optimisme ni amb el pessimisme. La gent de l’Assemblea Nacional Catalana no veu el got mig buit ni mig ple; la gent de l’ANC va a buscar l’aigua que falta per omplir el got”.

El gruix de l’acte ha començat a les 9 del vespre quan, amb totes les espelmes enceses, la coral formada per un centenar de persones voluntàries del municipi ha iniciat el recital de vuit cançons de Lluís Llach. Entre les cançons, una representació teatral a càrrec de l’avi Siset i el seu nét ha acompanyat l’acte festiu.

La ‘Cantata per la Consulta’, emmarcada en els actes de celebració de la Diada de Porqueres, s’ha portat a terme aquest diumenge al vespre a la plaça Major del municipi, al costat de la biblioteca Carles Fontserè. L’acte ha estat organitzat conjuntament per l’Assemblea Nacional Catalana del Pla de l’Estany i l’Ajuntament de Porqueres.

Deixa un comentari